Hoe Sandra (53) al haar inspiratie verloor

Sandra is directeur van een regio (450 medewerkers) van een grote overheidsorganisatie. Ze heeft bijna 30 jaar met passie en precisie gewerkt en veel bereikt. Gepassioneerd bezig met haar missie, iets betekenen voor een bepaalde doelgroep in de samenleving, mensen met een probleem. Heel precies gezorgd dat ze haar zaken voor elkaar had.

Extra gas

schelpAls ze haar baan of werk even te zwaar vond gaf ze, zegt ze zelf …’even extra gas’. ’s Avonds door, soms in het weekend en dan was het weer oké. Dat lukte altijd. Tot een jaar geleden. Ineens was de reservebatterij op. Ze kon het niet meer opbrengen. Ik kan het niet meer…

Wat is er met me aan de hand, wat vermoeit me zo, hoe kan het dat ik het niet meer kan? En daarna volgen de zorgen. Kan ik zo wel door? Moet ik iets anders gaan doen of stoppen? Wat is er mis met mij? Maar wat dan?

Een echte professional

En als een echte professional gaat ze nadenken en praten met vriendinnen en partner. En al snel komt ze er achter dat haar leven eigenlijk al 25 jaar in het teken staat van werken en verantwoordelijkheid dragen. Nu ze eens goed bijpraat met vriendinnen ontdekt ze dat ze al haar hobby’s en interesses aan de kant heeft geschoven…ja op zondag nog wat tijd voor leuke dingen… maar altijd werk op de eerste plaats. En wat ze het meeste mist in zichzelf is: die vrolijke vrouw die zo van dansen houdt, onbezorgd dansen.

In gesprek met de coach

…leert ze weer goed naar zichzelf te kijken. Verantwoordelijkheidsgevoel heeft het altijd gewonnen van ontspanning, openstaan voor nieuwe dingen op het werk en in privé, van tijd voor jezelf. En een slag dieper, voor wie je geworden bent in meer dan een halve eeuw. Sandra krijgt een groot verlangen dat eens te onderzoeken. Wie ben ik geworden en hoe is dat gegaan?

Levenslessen

Wie een halve eeuw geleefd heeft, heeft veel geleerd. Je bent ervaren geworden in privé, werk en je maatschappelijke leven. Je hebt successen en tegenslagen gekend. Vijftig jaar leerproces, maar ben je je daar van bewust? Wat heeft jouw leven jou geleerd? Wat heeft jou uniek gemaakt?

Sandra onderzoekt haar proces van leven en leren in alle fases. Haar successen en tegenslagen hebben een paar sterke overtuigingen bij haar geworteld. Ik ben iemand als ik de dingen goed doe. De mens is goed maar kan helemaal verkeerd kiezen. Iedereen heeft recht op een tweede kans. Als ze deze levenslessen op zichzelf toepast ziet ze hoe ze zichzelf te kort heeft gedaan. Ze ontdekt daarna de lessen die haar echt inspireren.

Weg met de leegte, dicht bij jezelf

Hoe blijf je als 50-er geïnspireerd? Alleen door jezelf goed te kennen en dicht bij je overtuigingen, je levenslessen te staan. Dus vraag je eens goed af: wat heeft mijn leven van 50+ jaar mij geleerd? Waar ben ik echt van overtuigd? Waar geloof ik echt in?

Tip

Neem tijd voor jezelf om deze vragen te beantwoorden: wat heeft mijn leven mij geleerd? Waar geloof ik echt in? Dat gaat niet in één keer. Neem er ruim de tijd voor en elke keer als je een levensles helder gekregen, schrijf hem op. Het zal enorm inspireren. Bespreek ze met partner of vrienden.